Skønne Sydney – Grisens år

Kinesisk nytår i byens gader

Efter ankomst til Sydney tog vi hurtigt ud i byen for at kigge os lidt omkring. Det gik hurtigt op for os, vi boede i China Town-delen af byen, som i modsætningen til mange andre steder ikke nødvendigvis er en dårlig ting. For det er et super fedt hostel vi bor på, se mere her, som varmt kan anbefales både for unge og børnefamilier. Det er så stort at alle parter kan finde fest eller fred.

Selve byen er ret enorm, og de er bestemt glade for skyskrabere Down Under! Men der er en skøn stemning i byen, og vi bliver hurtigt forelsket i byen. Den første dag, da vi selvfølgelig straks drager mod Operahuset, ender vi midt i en kæmpe kinesisk nytårsparade, fordi de fejrer deres nytår lige nu. Det var rigtig fedt, vi så alt fra kæmpe drager, kvinder med vifter til små kinesiske tekopper! Der virkelig gang i den – ja noget alla karneval bare med fantastiske kostumer og med ædru mennesker.

Operahuset

Efter vores oplevelse med det kinesiske nytår midt i Sydneys gader, går turen mod Operahuset. Sydney Operahus er virkelig smukt, og dets opbygning er virkelig spændende. Og fra forskellige vinkler og i forskelligt vejr kommer det nemt til at se helt forskelligt ud. Når man kommer tæt på, bliver man overrasket over dets overflade. Der er helt vildt dejligt nede ved Sydney Harbour. Man kan i øvrigt købe en del dansk design ting nær operahuset. Her kan man også købe det stel, som jeg samler på, Rosendal H.C. Andersen stel, men det er jo også designet af Jørn Utzons datter. Vi nyder stemningen på havnen med et café-visit.

På vores hostel bor vi sammen med to piger fra Korea, de er så søde, men vi er bare så forskellige, det er sjovt at udveksle historier om rejseform, uddannelse og meget andet. Der er desuden pool på toppen af vores hostel, så det bliver også til et smut derop.

Toronga Zoo

I løbet af vores dage i Sydney bliver det også til et visit i Taronga Zoo. Verden er lille for her løber vi også ind i et par piger vi mødte i USA.

Her ser vi en masse helt vildt søde koalaer, de var simpelthen så nuttede. Vi var med til deres fodring, hvilket var meget sjovt! Vi ser også små kænguruer. Kun en enkelt hoppe lidt rundt, mens resten bare slappede af. Vi ser også den tasmanske djævle, et lidt sjovt og underligt dyr! Så blev alle nationaldyrene, da også lige tjekket ud. Efter vores tur i zoo fik en lille rundfart i Sydney Harbour og lidt historie om stedet. Ellers nyder vi bare stemningen i byen og planen er jo også at komme tilbage til Sydney inden turen går mod Thailand.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s