Suzhou: Østens Venedig

The Humble Administrator’s Garden.

The Humble Administrator’s Garden.

Fra Shanghai er der ekstremt gode togforbindelser, i nogle ret seje spaceagtige tog, som kan køre op imod 430 km i timen. Det skulle selvfølgelig udnyttes, derfor fik vi tjekket op på spændende byer i nogenlunde nærhed og faldt over Suzhou, som er en relativt stor by beliggende i den sydøstlige del af Jiangsu-provinsen i det østlige Kina. Byen ligger på den nederste del af Yangtze-floden.

Oprindeligt er byen grundlagt i 514BC, Suzhou har derfor over 2500 års  historie - og levn fra fortiden er der rigeligt af.

Oprindeligt er byen grundlagt i 514BC, Suzhou har derfor over 2500 års  historie – og levn fra fortiden er der rigeligt af.

Byens kanaler, stenbroer, pagoder og omhyggeligt designede haver har bidraget til dens status som en af de største turistattraktioner i Kina. Siden Song-dynastiet (960-1279) har det også været et vigtigt centrum for

Vi var også en tur på et silkemuseum i Suzhou.

Vi var også en tur på et silkemuseum i Suzhou.

Kinas silke industri. De klassiske haver i Suzhou blev føjet til listen over UNESCO World Heritage Sites i 1997 og 2000.

Suzhou er ofte kaldet Østens Venedig, synes dog ikke denne sammeligning helt kan bruges. Men det var en

At rejse med tog i Kina var en hurtig og effektiv oplevelse, dog var det meget sparsomt på information for ikke kinesiske rejsende.

At rejse med tog i Kina var en hurtig og effektiv oplevelse, dog var det meget sparsomt på information for ikke kinesiske rejsende.

rigtig skøn og ret fredfyldt dag i byen i forhold til Shanghai, og vi blev klart jagtet af knap så mange kinesiske turister.

Turen til Suzhou kan nemt tages med tog, et meget sejt et af slagsen, det tager kun en halv time. Der kører rigtig mange hver dag, så intet problem at komme retur. Faktisk oplevede vi endda at komme før tid – ikke så DSB-agtig!

 

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s