Når turisten bliver attraktionen

Shanghai tempel

På besøg i et af byens templer.

Vores ophold i Shanghai har været spændende. Det gode er, at det er en by, der har meget at byde på for turister. Det dårlige er det fugtige og varme vejr kombineret med smog. Og så kan det diskuteres, hvor fedt det er, at vi konstant ender som attraktionen for de kinesiske turister – som der er rigtig mange af. De er helt vilde med lyst hår og lyse øjne. De vil have billeder, hvor jeg holder deres børn, selvom ungen skriger for fuld

Ny destination = Shanghai

Den gamle bydel.

udblæsning og umiddelbart virker meget bange. Og når vi er ude at spise, synes hele stedet at være mere interesseret i os end i deres mad! Troede egentlig ikke det ville være sådan i Shanghai. Men der er mange turister fra andre dele af Kina, og selvom der er andre vestlige turister, så forsvinder vi ligesom ikke i mængden.

Når turisten bliver turistattraktionen

Et billede af os, som vi tager med festlig tog under vandet over til Pudong-side.

Nok om det og tilbage til byen Shanghai, som er særlig unik ved, at den fra gammel tid har en både engelsk, fransk og amerikansk bydel. Det er fedt at udforske de mange forskellige dele af byen. Fra det gamle til det nye – her særligt Pudong, som er et område i ekstrem vækst, med dets farverige Skyline særligt med TV-tårnet – ja stedet er jo egentlig også lige Kinas finansielle centrum.

I stærk kontrast hertil står byens skyggesider. Vi så eksempelvis hele bydele blive jævnet med jorden, for at der kunne bygges kæmpe

Shanghai slum

Store dele af byen bliver jævnet med jorden.

shoppingcentre. Tankevækkende hvor meget af det gamle og mere fattige Shanghai, som sikkert ikke eksisterer om 5 år! Og det er det som altid er i baghovedet, nemlig hvordan Kina behandler de nederste lag af samfundet.

Men ja, okay nok om politik, det her er en rejseblog, og med alt det her med i mellemregningen får det kun stedet til at være endnu mere spændende at udforske, fordi meget rives ned, mens andet bygges op overalt i byen.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s