Fra Cable Cars & Alcatraz til Gay Pride Parade

I San Francisco valgte vi at bruge nogle dage, fordi det er, fandt vi hurtigt ud af, en skøn by. Den første dag lagde vi, som de ægte turister vi er, ud med en tur på det såkaldte Cable Car Museum inden vi selv sprang på en Cable Car og kørte ned til Fishermans Wharf.

Fra Cable Cars og Alcatraz til Gay Pride Parade

Skønt vejr i SF.

Vi mødte ved Pier 39 en masse søløver som lå og dasede. Der var utrolig mange mennesker på byens Fishermans Wharf – en rigtig turistmagnet. Så er de øvrige Wharfs, vi har besøgt langs kysten været lidt mere fredelige. Men generelt er det nu fint nok med lidt mere liv, det er stadig på en ret dejlig måde i byen med den skønneste atmosfære, og folk der altid er klar med et par tip, særligt de mænd som arbejde på Cable Cars er gode “snakkere”, som gerne foreslår ting vi “bare må besøge”.

SF - Fishermans Wharf & Alcatraz-35

Sælerne daser i varmen.

Et andet must-see er det berømte fængsel Alcatraz, som har huset fanger som f.eks. Al Capone og The Birdman. Vi havde allerede booket vores tur hjemmefra, som var en hyggelig aftentur, hvor vi var der mens solen gik ned. Vi var inde og se cellerne i fængslet, og fik forskellige historier fortalt om de flugtforsøg, der gennem tiderne har været fra Alcatraz Island. Ingen fanger har 100 procent lykkes med deres flugtforsøg – en enkelte mand nåede gennem vandet over til den anden side, men det viste desværre sig at være en militærbasen han svømmede ind på. En anden havde gennem 10 år stjålet uniformer fra vaskeriet, men blev desværre efter kort tid væk fra øen ombord på en båd opdaget – tre andre er aldrig blevet fundet, men på grund af den voldsomme strøm i vandet er de formodet døde – men deres lig er aldrig blevet fundet. Så jae, man kan vel ikke 100 procent sikkert sige, at der aldrig har været et vellykket flugtforsøg 😉

Alcatraz

Alcatraz

Tidligt en morgen i SF tog vi en tur over Golden Gate Bridge for at få udsigten over San Francisco og den røde bro – det var ret smukt at se den fra den anden side og dejligt stille helt tidligt om morgenen. Vi gik også en lille tur på broen. Derefter tog vi tilbage og hen for at se Gay Pride Parade – det var VILDT fedt. Vi så biker-damer, Drags og mange andre i paraden. Og efterfølgende var vi til kæmpe fest i en af parkerne, der var en fantastisk stemning.

Den fedste stemning i byen til Gay Pride.

Den bedste stemning i byen til Gay Pride.

Der var heldigvis klar overvægt at opbakning til paraden.

Der var heldigvis klar overvægt af opbakning til paraden.

Enkelte demonstranter - en kombination af hvide rednecks og sorte gangstere så vi forenede om at hade Gay Pride!

Enkelte demonstranter – en kombination af hvide rednecks og sorte gangstere så vi forenede om at hade Gay Pride!

Gennem vores dage i SF boede vi på USA Hostel, det var fint med All You Can Eat-Pancakes 🙂 Men det endelige tip for SF må være, at man først og fremmest skal nyde den hyggelige stemning, der er rundt om i byen.

Cable Cars

90'er flashback til Hænderne Fulde (Full House) ;)

90’er flashback til Hænderne Fulde (Full House) 😉

Advertisements

One thought on “Fra Cable Cars & Alcatraz til Gay Pride Parade

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s