Death Valley – Djævlens golfbane!

Om morgenen står vi op og kører tidligt afsted. Vi stopper et par steder langs Tiago Passet, som løber i den nordlige del af Yosemite. Herefter er vi klar til den lange tur ned til Death Valley. Det er en lidt hård og lang køretur. Graderne stiger ekstremt meget til op omkring 47 grader! Enkelte steder må vi slukke bilens aircondition for ikke at overophede den.

 

The Devil's Golf Course i Death Valley - et nationalpark som var dejlig ødemandsagtig.

The Devil’s Golf Course

Da vi langt om længe når frem til byen Stove Pibe Wells midt i Death Valley og opdager, at de har en swimming pool, er dagen reddet. Vi hoppede straks i poolen. Det er så skønt at sidde midt i ødemarken i den dejligste svalende pool.

Landskabet i nationalparken skifter konstant - her ses Zabriskie Point

Landskabet i nationalparken skifter konstant – her ses Zabriskie Point

Dagen efter kører vi videre fra Stove Pibe Wells. Vores første stop gør vi tæt på vores udgangspunkt ved nogle sanddynger, som minder om det man forstiller sig, når man tænker på sandørken.

Lidt klamt at inden i bilen uden aircon sveder vi voldsomt, så snart vi stiger ud tørre vores svedpletter bort på ingen tid på grund luften, som er varm og tør.

Det laveste punkt i USA.

Det laveste punkt i USA – 86 meter under havets overflade.

Herefter går turen videre til et sted, hvor vi ser noget historie om de første mennesker,  der kom til Death Valley.

Næste stop er et smut forbi det obligatoriske visitor center inden turen går mod The Devils Golf Course og videre endnu til Badswater, som er Nordamerikas laveste punkt.

Fra Death Valley sætter vi kursen mod Las Vegas.

Vi er vilde med Death Vally. Kan man få sin tur til at passe, så man kan tage vejen igennem, skal man klart gøre det. Her er meget ødet på en meget god måde.

The Lake Manly dækkede engang dalen til en dybde på 9 meter. Den aktuelle salt der dækker området består af mineraler, der er opløst i vand og efterladt i søen bassinet Badwater når søen inddampet. Da stedet er forhøjet i forhold til bækken, Djævelens Golfbane er så tør, at erosion at skære saltet og give komplekse former

The Lake Manly

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s