Behov for varme – Egypten here we come

Sfinksen i Giza er en stor skulptur på Nilens vestbred ved pyramidekomplekset. Sfinksen i Giza er ikke en ægte sfinks, da den har et menneskehoved på en sammenkrøben løvekrop. Der er ingen sikker tidsbestemmelse for hvornår den er opført, men nogle egyptologer mener at den er opført omtrent samtidigt som pyramiderne i det 3. årtusinde f.Kr.

Sfinksen i Giza er en stor skulptur på Nilens vestbred ved pyramidekomplekset. Sfinksen i Giza er ikke en ægte sfinks, da den har et menneskehoved på en sammenkrøben løvekrop.

Der er så koldt og trist herhjemme og knæet er smadret, så der er ingen skiferie på tapetet. Derfor går vi på jagt efter en anden billig ferie – og det finder vi til Egypten.

Vi ankommer til Sharm el-Sheikh en dag forsinket, fordi der på vores afrejsedag er ekstremt regnvejr. På en enkelt dag har den del af Egypten, som vi skal besøg, fået lige så meget regn, som de normalt får på et helt år.

Regnen viser sig dog at have en halv-positiv konsekvens! Det lyder ondt, men de irriterende sælgere, som der er ekstremt mange af i Egypten, er beskæftiget med at rydde op i gaderne efter regnen, så vi får fred til at nyde solen og det gode vejr, som der heldigvis er i Egypten, da vi ankommer.

Vi var på et snorkling-cruise. Men det var også ganske fint at gå direkte ud og snorkle fra stranden. En af dagene så vi en dragefiske, som var ved at dø og derfor var næsten helt inden ved land.

I Egypten bliver det til en del snorkling, da det er ret godt hernede. Dykning er der også rig mulighed for. Vi tager på snorklingstur med båd, hvor vi ser en del af alt det flotte, der er at se i det Røde Hav – som næsten er varmere end lufttemperaturen. Om dagen er der dejligt varmt. Og det er skønt at man kan bruge snorklen lige fra stranden til at se flotte farverige fisk. Om aftenen skal der dog lange bukser og trøje på, når vi skal ned at spise (eller jeg skal i hvert fald have det på – Morten kan godt holde varmen i T-shirt!).

Vi tager i løbet af ugen på en endagstur til Cairo. Det ender med at være en lidt speciel oplevelse. For mens der måske er pænt omkring pyramiderne i Giza, kan det samme ikke sige om resten af byen, som er verdens anden meste forurenede by.

Sød lille kamel!

Sød lille kamel!

Der er kæmpe skraldebjerge rundt om i byen, og ingen af bygninger bliver holdt ved lige, fordi man siden 1950’erne har fastfrosset huspriserne. Det er helt vanvittigt og ikke mindst trist, at byen bliver overladt til forfald.

Generelt kan siges om vores tur til Egypten, at på plussiden er de gode snorklingmuligheder og pyramiderne, som man ikke kan undgå at blive fascineret af. På minussiden står sælgere, som er på det værste niveau jeg har oplevet, til trods for barn- og ungdommens Tyrkietrejser. Derudover tror jeg, at det næsten er umuligt at undgå mavebøvl, men heldigvis er den lokale apoteker klar med en omgang hvide og gule piller, som omgående stopper maven, men det kan selvfølgelig også være et problem!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s