Skønne Krakow

Vi tager lige en slapper med lidt morgenmad inden vi tager tasken på ryggen og traver mod vores hostel.

Vi tager lige en slapper med lidt morgenmad inden vi tager tasken på ryggen og traver mod vores hostel.

Så kom dagen (rettere sagt natten), hvor vores Østeuropæiske sommerrejse starter. Fra Billund går turen til Krakow med undertitlen “Polens smukkeste by” – har vi i hvert fald læst os til. Vi bliver da også ret hurtige overbevidste om, at så smuk og hyggelig by, med den dejligste atmosfære, ikke kan være at finde overalt.

KrakowVi bor på et hostel i bydelen Kazimierz, som ligger meget tæt på Old Town. Og egentlig er Old Town det første område vi udforsker. Altså det vil sige efter vores kroppe var gået i chok-svede-tilstand efter den dundrende varme et godt stykke over de 30 grader. Et hurtigt bad, så var vi klar til at trave. I Old Town ser vi de smukkeste bygninger. Jeg er forelsket og tager billeder af alt. Af og til undre min rejsemakker/kæreste sig, men der er bare så meget smukt, som jeg gerne vil forevige. Hele Old Town bliver ikke afdækket i dag, men det bliver til pizza og lokal øl på Rynek Glóvny, som er det største

Markedspladsen  i hjertet af den gamle by er en af de største markedspladser i hele Østeuropa.

Markedspladsen i hjertet af den gamle by er en af de største markedspladser i hele Østeuropa.

middelaldertorv i Europa (fortæller Lonely Planet!). Herefter går turen mod vores hostel og en velfortjent morfar efter nattens rejseri.

Til aften tager vi på opdagelse i vores egen bydel Kazimierz. Et helt fantastisk sted, hvis man lige finder de rette steder. Der er flere torve med hyggelige caféer og spisesteder, små hyggelige

En gang i timen går hele markedspladsen nærmest i stå, for når klokken er hel, spiller en trompetist et par strofer til hvert verdenshjørne fra Maria Kirkens ene tårn.

En gang i timen går hele markedspladsen nærmest i stå, for når klokken er hel, spiller en trompetist et par strofer til hvert verdenshjørne fra Maria Kirkens ene tårn.

gårdhaver og barer i en lind strøm. I bydelen er også en del jødiske synagoger og i denne uge holdes en masse jødiske arrangementer, fordi der er Jødisk Kulturfestival.

Vores aften slutter med masser af brag, da skyerne med ét bliver mørke – med lyn og torden buldrede og bragede det over skønne Krakow. I morgen går turen til Auschwitz og Birkenau.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s