Auschwitz og Birkinau

I dag gik turen til Auschwitz og Birkinau. Vi var med en minibus derhen, så det var lidt af en bumlet tur, men vi kom frem! Vi var med guide rundt, det var virkelig skræmmende og uhyggeligt at se og høre om hele områdets historie. Virkelig nogle uhyggelige historier og billeder – meget grusomme fortællinger om de forkellige steder. Det var underligt at se det sted, som man gennem skoletiden og i film har hørt og set så meget om. Specielt skiltet “Arbeit macht frei” var underligt og ekstremt velkendt.

Skilte ved indgangen til Auschwitz.

Skilte ved indgangen til Auschwitz.

Ikke så meget andet at sige end at det var en spændende oplevelse. Vi havde en virkelig god guide, der undervejs fortalte om de overlevende fra KZ-lejre hun havde mødt i årenes løb. Det var ret vildt at høre om. Historien bag koncentrationslejre, jøder og nazismen er velkendt for alle, forestiller man sig, men vores guide fortalte os, at de var i gang med at ændre lidt på udstillingen, fordi børn og unge ved mindre og mindre om historien, da de ofte ikke har familiemedlemmer eller lignende, der overhovedet levede under 2. verdenskrig.

Jernbanen som gik ind i Birkinau.

Jernbanen som gik ind i Birkinau.

Tilbage i Krakow tog vi ud for at spise på et utroligt hyggeligt sted i Kazimierz, som hed Kuchinia Wino. Her fik vi lækker mad og god vin i den skønneste gårdhave. Og en lille underlig observation at slutte dagen på er, at utrolig mange (lad os kalde dem hipster-typer) mænd i Krakow går med skuldertaske. Sjovt!

Efter en lang dag i Auschwitz & Birkinau var det godt at komme

Efter en lang dag i Auschwitz & Birkinau var det godt at komme “hjem” til skønne Krakow.

Advertisements

One thought on “Auschwitz og Birkinau

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s