High Tatras – Trekking

taaz-makeover7Vi ankommer på vores fjerde rejsedag til Zakopane, som er en polsk by nær bjergområdet High Tatras. En overnatning i byen og så kan vi ikke komme hurtigt nok ud af byen igen, den var simpelthen frygtelig. Reklameskilte, rygeoste og turister overalt. Argh!

Så med al hast tager vi mod den slovakiske del af High Tatras – Vyské Tatry  med bus (tidsplan her). Her ankommer vi til vores hjemsted de næste par nætter Villa Limba i Novy Smokovec. Villa Limba er et godt sted med en sød værtinde. Kommunikationen sker delvist på tysk og gennem hendes søn, som oversætter via telefon. Man må sige der bliver gjort en indsat for at vi kankommunikere. Men et godt sted med søde mennesker.

High Tatras - Trekking

Find vej på slovakisk!

I vores to dage her tager vi på hikes i området. Et par steder tager vi med lifter op. Det er pænt hårdt for fusserne med den megen traven. Specielt når man kun har pakket All Stars og Havaianas.

Vi får mange dømmende blikke på stierne, når det øvrige vandrefolk kommer i deres vilde udstyr med store trekkingstøvler og vandrestave! Men hva’ pokker, vi går jo i samme tempo og lige så lang som dem. Kunne jeg slovakisk, så ville jeg måske nævne det, men det kan jeg ikke, så går blot videre, når de kigger hovedrystende på vores fodtøj 😉

High Tatras - Trekking

Den eneste måde at fragte ting op til forsyningsposterne på toppen.

Området er flot med der søer og vandfald, så der er en del at se på. Dog er vejret ekstremt omskifteligt: Det ene øjeblik skinner solen, det andet lyner og buldrede det. Vi føler os lidt som en del af Ringenes Herre, da vejet bliver dråligere og dårligere, nu højere og længere vi kommer op.

Området kan klart anbefales, men skal man til High Tatras, så skal man for alt i verden ikke til Zakopane i Polen, men klart tage til den slovakiske del. Vi er i hvert fald glade for at bo i Stary Smokovec, hvor det er nemt at vandre fra eller tage et tog til de omkringliggende byer, hvor man også kan starte sin vandring fra.

High Tatras - Trekking

Toppen er nået ved Skalnaté Pleso.

Venter på toget

Han synes af og til det er lidt hårdt, når jeg pisker rundt på vores rejser og konstant finder nye ting jeg gerne vil se 😉

High Tatras - Trekking

Langs stien løber et vandfald, som går hele vejen ned til byen, hvor de lokale kommer og tapper vand.

High Tatras - Trekking

Udsigt ned til byen. Vejret skifter konstant fra solskin til voldsom regnvejr og bulder og brag.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s