Mostar – Fra smukt til smadret

Vi ankom til Mostar klokken ti efter en tre timers togtur fra Sarajevo. Straks gik turen afsted for at se den så meget omtalte gamle bro, som er på UNESCO-listen, men er en genopbygning, fordi den oprindelige blev sprunget i stykker under krigen. Inden vi nående broen var lige et smut forbi et kæmpe og meget moderne shoppingcenter og kigge lidt og ikke mindst finde noget morgenmad. Er egentlig overrasket over shoppingmulighederne ofte er mere varieret her end i danske storbyer. Dog både i Sarajevo og Mostar i kæmpe centrer.

Det går hurtigt fra smukt til smadret – hvor bygninger står som ruiner, hvor naturen er ved at overtage og planter vokser inden midt i de gamle bygninger.

Broen er smuk – specielt med det grønne vand som løber under broen. En hyggelig dag i byen, hvor vi svalede os i det ekstrem kolde vand under broen, dog kun med fødderne, da det var sindsygt koldt. Kun folk fra området sprang helt i.

Mostar har meget smukt, men også mange bygninger står fuldstændig smadret tilbage fra krigen og er helt øde. Det går hurtigt fra smukt til smadret – hvor bygninger står som ruiner, hvor naturen er ved at overtage og planter vokser inden midt i de gamle bygninger. Vi brugte en enkelt hel dag, da vi ankom tidlig morgen og tog afsted med natbus, og jeg synes det var fint med tid til at se byen.

This slideshow requires JavaScript.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s