Julen går amok i Hamborg

Så kom dagen, torsdag 6. december, hvor vi kl. 14.30 var klar til at sætte kursen mod Hamborg i tog. Trods lidt trafikale problemer – kom vi sådan cirka frem til Hamborg til tiden. Efter ankomst fik vi vores ting sat af på Generator Hostel, som ligger i centrum lige ved hovedbanegården. Det er et forholdsvis nyt hostel, og vi var ret tilfredse med det i forhold til prisen – med den gode beliggenhed og det var pænt og rent.

Allerede første aften besluttede vi at tage en tur rundt i byen for at opleve julestemningen. Det var der virkelig meget af med et utal af små og store julemarkeder, hvor mennesker i alle aldre stimler sammen, drikke glückwein og spiser diverse tyske specialiteter. Det var helt ufatteligt hyggeligt, og vi blev under vores tur enige om, at der ret fedt at tyskerne trods sne og kulde rykker tæt sammen og julehygger udenfor.

Næste dag besluttede vi, at der skulle jules på diverse julemarkeder og så skulle der selvfølgelig shoppes. Noget der er rig mulighed for i Hamborg. Så det gik dagen med – og generelt var der vildt meget hyggeligt julehalløj at se overalt, og ikke mindst en masse julemad at smage på de forskellige markeder. Vi var også heldige med det helt rette vintervejr, med sne på gader og stræder men heldigvis i solskin. Til aften stod det på middag og en del fadøl.

Lørdagen startede vi, lidt trætte, med en bådrundfart. Det var egentlig meget hyggeligt på båden, som på flotteste vis brød det lag is, som var på vandet. Men der var nu ikke vanvittigt meget kulturelt eller spændende at se på turen – så bestemt ikke et must-do. Dagen gik derefter med mere juleri, spisning og shopping.

Om aftenen besluttede vi at tage til Reeperbahn, så for første gang under vores besøg sprang vi på metroen. Reeperbahn var en fed oplevelse, hvor det blev til hygglig middag, sexshop, barbesøg og ikke mindst lidt dans på det kæmpe julemarked i St. Pauli, med DJ udendørs og vildt mange mennesker i festhumør.

Søndag gik turen hjem igen. Generelt kan siges om Hamborg; at det er en vildt fantastisk juleby at besøge. En by med en fed stemning, som dog ikke har så mange ”must-do”-ting, men som alligevel er et klar besøg værd. Specielt når man kan bo så billigt på Generator Hostel på eget værelse (vi var 3) og ikke mindst billige togbilletter – og en både fed og hyggelig stemning i byen.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s