Edinburgh: Sækkepibe & Murray-mania

Det er pt. ret billigt at flyve til Edinburgh fra Billund, hvilket delvist er grunden til, at vi bruger halvdelen af vores sommerferien i Skotland, hvorefter turen går mod Barcelona. Her lidt dagbog fra de to første dage:

Vi tager med Ryanair kl. 12.35 og med tidsforskellen er vi fremme kl. 13. Der er kaos i lufthavnen med alt for mange mennesker og et nedbrudt bagagebånd. Heldigvis får vi ret hurtigt fat i vores taske og springer på en Airlinks bus hen til vores hotel ved Haymarket – Tune Hotel.

Herfra begiver vi os afsted og første stop bliver på en lille plads, hvor skotterne ivrigt ser Wimbledon på storskærm. Vi ved det går amok i morgen, hvor Skotten Murray skal i finalen – manden er på forsiden af stort set alle aviser.

Videre går turen til Princess Park, hvor vi slapper af med god udsigt til Edinburgh Castle, mens vi slapper i solen. Der er meget liv i byen og parken, særligt fordi det er lørdag, som åbenbart i Edinburgh betyder masser af polterabender. Senere går vi en tur på gaden Royal Mile og tjekker små butikker ud.

Dagen slutter med et glas vin og italiensk mad udendørs, da vejret er skønt.

Næste morgen er veludhvilet og efter morgenkaffe på Starbucks er vi klar til Edinburgh Castle. Her bruger vi det meste af formiddagen med at se hele slottet samt endnu et smut af Royal Mile. Et tip kan her være at have bestilt billetter på forhånd og printet selv, så slipper man for at stå i kø ved slottet. Men det var nu heller ikke så slemt.

Eftermiddagen bliver brugt på Wimbledon, hvor skotten Andy Murray er i finalen. Vi finder en plads på Festival Square, hvor der en kæmpe storskærm. Det er underholdende at følge med, der klappes og heppes. Og det er ikke modstanderen der bues af, men i stedet hver gang David Cameron kommer på skærmen – han er ikke en favorit i det skotske. Omvendt hujer de, når Murrays mor kommer på skærmen eller diverse kendte. Da Murrau tager sidste bold og vinder går hele pladsen amok i jubel.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s