Tre dage i Amsterdam

Allerede i april blev billetten booket til en weekend i Amsterdam, da en veninde fra gymnasiet for nyligt er flyttet til Amsterdam med sin kæreste. Første weekend i september ankom vi (syv gymnasieveninder – eller fem af os kom her, de andre kom dagen før) ved 10-tiden til Amsterdam. Pyha, en ret lummer by (altså vejret). Efter lidt hygge og pandekager hjemme hos min veninde var vi klar til at tage ud i nabolaget.

Vi startede med at gå ind til midtbyen, hvor vi bl.a. så os omkring ved et område, hvor nogle af byens største museer er samlet. Et af dem har en meget mystisk form, som minder om et kæmpe badekar. Derefter stod den på lidt shopping og et smut på café, inden turen gik mod en af byens mest populære turistattraktioner: Anne Franks hus. Vi slap heldigvis for den vilde kø, da vi kom eftermiddagen og der lige havde været en lille regnbyge. Herefter slentrede vi lidt rundt i gaderne til vi nåede Red Light District. Her skulle vi selvfølgelig kigge på piger i vinduerne – pinlige kommentarer og fjollede blik indgik bestemt i vores tur rundt, kombineret med undren over, hvor normale/pæne/de-kunne-være-os-agtige flere af dem så ud! Det blev ikke til en fed denne aften, men vi sprang på en Thai-restaurant i stedet. Byen og ikke mindst kanalerne tager sig også godt ud i mørke.

Lørdagens første mission var en tur rundt i kanalerne, inden det skulle der dog igen shoppes lidt. Turen rundt i kanalerne var hyggeligt, vi så bl.a. de syv broer og et hus, der var smallere end 1,5 m. Generelt er alle de fine hus fantastiske og skæve, men nogle af dem er lige til at blive søsyg over. Senere gik turen til et område med specialbutikker. Der var mange skøre, skæve og mærkelige butikker.

Da vi om aftenen ville holde en lille fest, besluttede vi at tage på vodka museum nærmere Bols Museum. Her fik vi testet vores smags- og duftesans undervejs, inden vi sluttede af med en fancy drink, som blev udvalgt på baggrund af nogle ønsker, vi tjekkede ind i en maskine, og nå ja også to Bols shot. Begge dele var inkluderet i billetten, så besøget svarede prismæssigt til at gå ud og få en drink på en bar. Vi så også at der eksempelvis var en polterabend, der var på drinkskursus på museet. Sidst dag i byen var søndag. Denne dag gik med brunch, shopping og en hurtig tur på et museum inden vi ved 19-tiden skulle retur til Danmark.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s