Good morning Vietnam!

Efter en nat i tog til København, et morgenfly til Frankfurt (med fem timer i lufthavnen) og en 11 timers flytur (dog med gratis opgradering) er vi endelig fremme. Klokken syv ankommer vi til Ho Chi Minh City og er derfor straks klar til at skrige “Good morning Vietnam”. Vi hopper på en taxi og på vejen hen til vores hotel sidder vi forbløffet tilbage, mens biler og tusindvis af scootere, eller hvad de nu kaldes, kører uden at følge lysreguleringen, formår alle at lave mystiske sving, kører modsat kørselsretningen og mingler ind og ud mellem hinanden. Senere bliver det vores egen tur – altså på gåben. Vi lærer hurtigt, at man bare skal vade  ud midt på vejen og så skal biler og de mange scootere nok bare køre omkring os. Det er ret underligt og kræver virkelig, at man stålfast går over vejen ellers kommer man simpelthen bare ikke over!

Den halvfugtige varme i byen ramme os som en mur, men da vi hurtigt får lov at indtage vores værelse, bliver det til et bad, inden vi tager ud på tur. Vi beslutter at tage en rundtur til de mest velkendte sights i byen. Første stop er Ben Thanh Market, som er byens mest kendte (men nok også mest turistet) marked, men ak vi må hurtigt videre, er med vores sparsomme søvn ikke helt klar til at husle eller blive revet i fra højre og venstre. Videre går turen til byens operahus, dets smukke postkontor (lavet af Eiffel, som også har lavet Eiffeltårnet) og Saigons udgave af Notre Dame. Derfra er sidste stop, inden vi tager retur til vores værelse for en lille eftermiddagslur, et besøg i det såkaldte Uafhængighedspalads, som har huset flere sydvietnamesiske præsidenter. Mange amerikanske præsidenter og rådgivere har desuden trådt sine krigssko her. Paladset var nemlig centrum for strategimøder mellem USA og Sydvietnam under krigen. Nu er paladset imidlertid blevet et symbol på Vietnams frihed. Det var nemlig igennem disse porte, at de nordvietnamesiske tropper kørte igennem i 30. april 1975, hvor en soldat fra nord løb op af trapperne til paladset og plantede det vietnamesiske flag på toppen. Dermed var Saigons fald klart og en samlet socialistisk republik så sit lys.

Byen flotte postkontor

Byen flotte postkontor

Gustave Eiffel står bl.a. bag dette smukke loft på postkontoret

Gustave Eiffel står bl.a. bag det smukke loft på postkontoret

Byens rådhus ses i baggrunden

Byens rådhus ses i baggrunden

Morten ikke imponeret over de tanks vi så udstillet ved Genforeningspaladset :)

Morten ikke imponeret over de tanks vi så udstillet ved Genforeningspaladset 🙂

Det tidligere præsidentpalads for den gamle republik Syd-Vietnam er i dag museum og hedder

Det tidligere præsidentpalads for den gamle republik Sydvietnam er i dag et museum og hedder “Genforeningspaladset”. Af og til benyttes det til repræsentation ved statsbesøg, og ja vi så billeder af prinsgemalen og Daisy!

Der er gang i salget udenfor Ben Thanh Market.

Der er gang i salget udenfor Ben Thanh Market

The Foodie Tour

For at kaste os ud i såkaldt “street food” i Vietnam blev vores første aften i landet brugt på en “Foodie Tour” bag på en scooter med XO Tours. Kl. 17.30 kommer pigerne fra XO Tours og samler os op.

Det bliver en vild og ikke mindst sjov tur rundt med alverdens vietnamesisk mad (ged, seafood og noget mystisk nærmest råddent æg!) og ja, vi sidder bag på de såkaldte motorbikes og de ellers meget søde guider kører lige så vanvittigt som alle andre hernede, men man føler sig nu ret tryk, fordi alle tager det med ro. Selv når man drøner rundt i den forkerte side af vejen og kører ud foran svingende busser! Nå, ja og så rammes vi selvfølgelig af vanvittigt regnvejr – men mere om det i et andet indlæg (må hellere sove nu, da den står på Mekong Delta tur i morgen) 🙂

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s