Fuldmåne og strandliv i Hoi An

Første morgen i Hoi An tager vi ind for at se den gamle by, som er en UNESCO-fredet by. Byen har nogle af de ældste og bedst bevarede huse i Vietnam. Dog er der i høj grad gået turisme i byen, der også er kendt som en skrædderby. Der er måske ikke så overraskende at turister elsker Hoi An for den er virkelig charmerende og yndig. I vores guidebog står der, at byen er Vietnams svar på Skagen, hvilket passer meget godt med, at cirka 90 procent af alle huse i byen er gule! Men smukke er de. Det bedste af det hele er, at der i nogle af de ældste gader er forbud mod at køre scootere og biler, så det er dejligt fredeligt, når man går rundt i de indre, snørklede gader. Eller så fredeligt det nu kan blive med et utal af sælgere!

DSC01427

Mod middagstid er vi ved at være overophedet, så vi springer på en cykel til stranden An Bang, som er et mere stille alternativ til byens mere turistede og populære strand Cua Dai. Det er vildt skønt med en tur på stranden, som måske minder en anelse om vesterhavet, dog med varmere vand og lidt færre bølger 😉

På vej hjem punkterer en af cyklerne. Til trods for en pumpning med hjælp fra en lokal dame, der ikke forstår et ord engelsk, er cyklen hurtigt flad igen. I stedet vi må skiftes til at cykle på det flade dæk tilbage til hotellet, da vi simpelthen ikke orker at trække hele vejen tilbage. Pyha, det er varmt og hårdt!

Mens vi har spist frokost er der faldet en del regn på stranden. Men den lille halve time er faktisk det eneste tidspunkt, der falder regn de tre dage vi er i Hoi An. De runde både bruger en del af fiskerne i Hoi An.

Mens vi har spist frokost er der faldet en del regn på stranden. Men den lille halve time er faktisk det eneste tidspunkt, der falder regn de tre dage vi er i Hoi An. De runde både bruger en del af fiskerne i Hoi An.

Til aften tager vi igen ind i den gamle bydel. Her er vildt smukt i mørket med flotte farverige lysende lamper over det hele. Der er vanvittigt så meget liv, der er i byen denne aften.

Maden indtager vi på den smukkeste restaurant langs floden. Pludselig slukker de til al undring det elektrisk lys  i restauranten og der kommer stearinlys på bordet. Vi får forklaret, at lysene skal slukkes, fordi det er Full Moon Night i Hoi An denne aften. Begivenheden fejres en gang om måneden, og det er et krav at alle spisesteder langs floden slukker deres elektriske lys. Denne aften sendes der en masse papirslanterne med lys i afsted langs floden, mens der ellers er en masse aktivitet i byen. Ret heldigt at vi ender mit i Full Moon Night. Vi sender selvfølgelig også en lanterne afsted. Det er virkeligt smukt og meget hyggeligt med de levende lys overalt på floden. Mange sejler også rundt i små både og sætter lanterne ud.

Næsten morgen starter vi med at få taget mål til en habit til Morten og to sommerkjoler til Nanna. Lige lidt info fra hotellet, de er simpelthen så frisk og går enormt meget op i at kunne huske vores navne, og nærmest råber Nanna og Morten, når de ser os komme ned af trapperne, uanset hvornår på døgnet det er. Nå men, herefter går turen mod stranden Cao Dai. Igen hoppede vi på to cykler fra hotellet, dog med meget fokus på om der er luft nok i hjulene, så vi ikke skal ud i endnu en punktering 😉 Stranden er ganske fin og vi nyder at dase og bare lave ingenting. Efter nogle hektiske dage er det virkelig skønt at kunne slappe helt af i Hoi An.

Igen denne aften går vi en tur nede ved floden. I dag sælges også lanterne, men slet ikke i samme stil og grad som i går. Men det er nu hyggeligt, og vi får da også nydt aftenen med nogle lækre ananas-drinks.

IMG_0156

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s