Grønne Mai Chau

Næste stop, inden vi slutter af med tre dage i Halong Bay, er Mai Chau i det nordlige Vietnam ca. 140 km. sydvest for Hanoi og kun ca. 80 km. fra grænsen til Laos. Vi havde overvejet Sapa, men det ville betyde to nætter i nattog (plus at området er ramt af meget regn på grund af tyfonen), så derfor blev det Mai Chau, som også byder på flot natur og stammefolk, dog med færre risterrasser og det element, at stammefolkene i dette område, i modsætningen til Sapa, er gået bort fra at bære deres traditionelle beklædning, hvilket nok alligevel nok også kun hænger samme med tourisme!

fullsizeoutput_2bc2

Fra vores lille homestay kan vi se de grønneste rismarker.

fullsizeoutput_2bbc

Vores homestay tager os en tur over jorden.

fullsizeoutput_2bbb

Altid rigeligt at vælge imellem.

En meget flot men også voldsomt bumlende tur på næsten tre-fire timer tager det os at komme frem. Undervejs ser vi utallige risterrasser, mens det fremme i Mai Chau mere er et fladt landskab omgivet af bjerge. Med det samme er det tid til en kæmpe frokost, derefter er nogle lokale thai’er klar med dans! Herefter venter vi en del tid inden vi endelig kan springe på vores cykler hen til vores homestay. Vi bor sammen syv andre og så værtsfamilien i et traditionelt hus for området, som er huse på pæle.

Sød lokalbefolkning vi kommer forbi, når vi cykler rundt i dalens små byer.

Sød lokalbefolkning vi kommer forbi, når vi cykler rundt i dalens små byer.

Efter en lille lur er det tid til en cykeltur i området, som byder på lidt af hvert. Først og fremmest utallige køer og vandbøfler der fylder hele vejen, høns og hunden er også overalt. Derudover er der stor aktivitet i rismarkerne, hvilket giver et meget idylliske billeder af et helt sikkert hårdt arbejde. Desværre slutter turen med et styrt til Morten på de meget glatte veje, han er dog heldigvis hurtigt oppe igen, man har vel sin stolthed, men han fik en del knubs!

IMG_0328

Dejlige udfordrende ruter.

Mai Chau

De her er overalt i Mai Chau.

Tilbage i vores træhytte er det tid til et bad og lidt afslappende læsning. Til aftensmad staar den igen på et væld af mad med vores gruppe, som er et miks fra Canada, USA, England, Frankrig og Spanien. Vi får også smagt på lidt risvin inden vi så at sige stiger til hytten og ind i vores myggenet.

DSC02105

De her er overalt og larmer meget om natten 🙂

fullsizeoutput_2bc1

I Mai Chau er befolkning primært såkaldte hvide thai’er, som er et stammefolk, der oprindeligt er fra Thailand, Laos og Kina. Dog går mange af disse relationer 700 år tilbage, så de snakker både vietnamesisk og en meget gammel form thailandsk.

dsc02148

Madmarked i Mai Chau!

DSC02152

Har du lyst til lidt hund?

På dag to er vi klar til vores hike, som går op af 1001 trin op af et bjerg. Det er vanvittigt varmt og vi er alle fuldstændig badet i sved, da vi når toppen. Undervejs møder vi flere arbejde kvinder, generelt er det sådan i Vietnam at det i høj grad er kvinderne, der står for det hårde landbrugsarbejde. Da vi kommer ned fra bjerget dirigerer vores ben af de mange trin. Herfra tager vi turen til det lokale marked, som blandt andet byder på røget hund! Til frokost er det igen det helt store bord inden vi har eftermiddag til at slappe af, inden vi tager retur mod Hanoi, hvor vi har en enkelt nat inden vi skal til Halong Bay. Vi smutter igen forbi Bia Hoi hjornet til en øl, det er helt anderledes denne aften, fordi der er godt vejr, så alle små plastikskamler er fyldte, i modsætningen til første gang, hvor vi sad der i silende regn. Bia Hoi og street food er virkelig det bedste ved Hanoi.

fullsizeoutput_2bbffullsizeoutput_2bbd

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s